AktualityPodujatia

Deň matiek

obed
poradna

Naozaj profesionálne zorganizované stretnutie hlavných predstaviteľov strany Smer – SD, skĺbené s hudobno-zábavným programom Otta Weitera, odmoderované Martinom Nikodýmom.

Predčasne usporiadaná slávnosť Dňa matiek (3. mája 2011) dopadla nad očakávania. Aj napriek nevydarenému počasiu a neskoršej večernej hodiny (19°°h.), bola divadelná sála MsKS plná. Kto prišiel, veru neľutoval.

Začiatok programu patril podpredsedovi NR SR ( 2006 – 2010 predseda vlády), poslancovi NR SR, predsedovi strany Smer – Sociálna demokracia, doc. JUDr. Róbertovi Ficovi, CSc.

Povedal, že sa vždy rád vracia na miesta, kde sa dobre cíti. S radosťou prijíma pozvania a využíva príležitosti na stretnutia ako je práve toto v Zlatých Moravciach. Poukázal na nepísané zvyky Dňa matiek v iných krajinách, kde majú mamy aspoň v tento ich sviatok dopriaty kľud, oddych, relax a úctu, aj keď im to po zvyšok roka nie je do takej miery dopriate.

Po príhovore R. Fica, moderátor M. Nikodým predstavil ostatných hostí. Poslanca NR SR, Smer – SD Bc. Jána Richtera, poslanca NR SR, Smer – SD Tibora Glendu, poslanca NR SR, Smer – SD MUDr. Jozefa Valockého, poslanca NR SR, bývalého ministra hospodárstva, Smer – SD Ľubomíra Jahnátka a poslanca NR SR, Smer – SD Paed Dr. Pavla Gogu.

Na javisku privítal poslanca NR SR, bývalého predsedu Národnej rady SR, Smer – SD Mgr. Pavla Pašku a poslanca NR SR, Smer – SD, bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií SR Ing. Petra Kažimíra.

Spoločne s humorom spomínali na detstvo a na úsmevné príhody so svojimi mamkami aj zo súčasného života.

Róbert Fico pozdravil tú svoju do Tríbeča a vyjadril jej veľkú vďaku za starostlivosť.

Keďže Peter Kažimír sa len pred niekoľkými dňami stal čerstvým oteckom, skonštatoval: “Moja mama už svoj vysnívaný darček dostala a tak som jej dokázal, že ako muž som v poriadku, pretože mala v tomto smere obavy.“ Vzápätí všetkým odkázal: „Majte nás mamy rady, aj za cenu roztrúsených ponožiek po celom byte, za neumytú vaňu, že máme radšej víno ako vodu a že sa nevieme včas vrátiť domov. Majte s nami strpenie, my Vás máme radi.“

Pre Pašku sú najcennejšie mamine bozky a preto poprial: „Milé dámy! Želám Vám čo najviac takých bozkov od svojich detí.“

Martin Nikodým vyzval z obecenstva na pódium dve ženy, pani Dobiášovú a Magdalénu Pechovú. Boli zástupcami Smer-u za svoje materstvo odmenené obrovskými kyticami. Vzhľadom k ich povinnostiam, starostiam a ťažkým životným okolnostiam si titul mama zaslúžia viacnásobne.

O úžasnú zábavu sa slovom i spevom postarali Otto Weiter a Andrea Fischer Uhríková.

Posledné slová skvelého večera patrili poslancovi NSK Mgr. Mariánovi Kérymu, vďaka ktorému sa podujatie uskutočnilo. Všetkým poďakoval za účasť a poprial všetko dobré.

[nggallery id=50]

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button